Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képeségek M2M

 1. Általános:

A készség a karakterek különleges képességei. Az 5-ös szint elérésével, választhatunk a tanítónál és 4 képesség pontot kapunk, amiket kioszthatunk a készségekre. Ajánlatos csak egyet húzni, amíg el nem éri a mester szintet. A készségeket a képernyő alján el lehet helyezni 1-4 F1-F4 gyorsbillentyűkhöz.

A bal illetve jobb egérgombra is el lehet helyezni a képességeket.

A képességek manapontokba kerülnek, és szinteként növekednek a varázslati/fizikai támadó értékük. Magasabb a készségszintnek, magasabb a készség hatása. Azonfelül az ember bizonyos tárgyakkal tudja javítani a hatást. Egy készség könyvet 24 órán belül csak egyszer olvashatunk, azonban a tárgy boltban vásárolható ördögűző tekerccsel ez is megoldható.

A készségek szintjei:
A készségek szintjei addig nem lesznek mesterek amíg el nem érik legalább a 16-os szintet, de előfordulhat, hogy csak 20-nál vált át a mester szintre. A karakterek készségpontokat veszíthetnek, ha nem vált át 17-en mesterré.

31-es szint alatt az Öregasszonynál visszaállíthatjuk minden készségünket, és ekkor akár kasztot is válthatunk (pl. mentál harcosról testire, stb). 31-es szint felett tárgy piacos cuccal is visszaállíthatók a képességek, viszont a készség visszállító csak egyetlen készségről veszi le a pontokat, és 17 pontot ad vissza M1, vagy afeletti készségről, még ha az 20 ponton is váltott M1-re.

Soha se szabad egy készségpontot egy készségre rakni, hanem a következőre ajánlatos amit mesterré szeretnénk tenni. A készségeket a készségek könyveivel lehet még magasabbra növelni. Ezentúl a cél mindig az legyen, hogy a következő képesség elérje a mester szintet.

Képességek szintjei:
Normál (Szint 1 - 20)
Mesterr (Szint M1 - M10)
Nagymester (Szint G1 - G10)
Perfekt Mesterszint (Szint P)

Ha nem lépett át 17-en mesterré:
Bár nem tudjuk befolyásolni a képességeket, de még egyszer meg tudod próbálni.
3 féle lehetőség van:
1. Amíg el nem érted a 31-es szintet, elmehetsz az öregasszonyhoz, ahol a készég visszaállítást kell választani.Ez nem kevés pénzbe kerülhet, főleg nagyobb szinten. Minnél kisebb vagy annál kevesebb pénz.
2. A könyveknek vannak úgy nevezett Feledés Szalagjaik. Ez a feledés szalag vissza állít 1 képesség pontot, amíg az nem váltott át mesterré. A Feledés szalagok megtalálhatók metin kövekben és/vagy ládákban.
3. A tárgy piacon vásárolható újra elosztó tekercs, ami EGYETLEN EGY készségedet lenulázza. FIGYELEM! HA KASZTOT AKARSZ CSERÉLNI EZ NEM MŰKÖDIK, SZÓVAL ENNEK ÉRDEKÉBEN NE VEGYÉL AZ ÖSSZES KÉSZSÉGEDRE VISSZAÁLLÍTÓT, MERT 30 FELETT NEM LEHET KASZTOT CSERÉLNI.

2. A készség könyvekről:

Ha a karakter elsajátította a készégeket, és átváltott mesterré, ezentúl, csak könyvekkel lehet magasabb szintre emelni. Ugyanazt a könyvet csak egyszer tudja olvasni naponta(MÁS KÉPESSÉG KÖNYVÉRE EZ NEM VONATKOZIK.) és ez 20.000 tapasztalati pontba kerül.

Ha a karakter egy könyvet olvas, 3 dolog történhet:

-Nem tud olvasni, mert nincs 20.000 tapasztalati pontja, vagy nem az a készséged neve ami a könyvön áll, vagy pedig, még nem váltott át mesterré. A lényeg hogy ilyenkor a könyv nem tűnik el olvasás után.
-A könyv elolvasása után a könyv eltűnik. Ilyenkor ezt írja ki:
Ohh, nem sikerült. A Francba!
A tréning nem sikerült. Próbáld újra később!
-A könyv elolvasása sikerült. A könyv eltűnik:
Ennyivel: 1(2,3,4 stb) több készségkönyvet kell elolvasnod, hogy javíthasd a készéget.

A könyvek olvasása után újabb olvasási próbálkozás esetén a játék szöveges üzenetben közli a következő olvasási lehetőségig hátralevő időt. Ezek a következők lehetnek:
-"Ez bonyolult és nehezebben érthető, mint gondoltam. Így nem tudok tanulni"- KB 18-30 óra
-"Mindig ugyan azokat a sorokat olvasom. Nem akarok tovább tanulni."- KB 12-18 óra
-"Már értem! Ok, tovább kell koncentrálnom!"- KB 8-12 óra
-"Csak nehány oldal maradt. Felfrissültem."- KB 4-8 óra
-"Értem! Majdnem átolvastam"- KB 3-4 óra
-"Majdnem sikerült! Még egy picit!" KB 2-3 óra
-"A könyv utolsó oldalá járok! Mindjárt vége a tréningnek."- KB 1-2 óra
-"A Chinek el kell oszlania a testemben. A tréning lezárult"- KB 30 perc-1 óra
-"Igen jo érzes. Tele vagyok Chivel!"- KB 10-30 perc
-"Kicsit lassan...De folyamatosan...Megállas nelkül!"- KB 5-10 perc
-"Belül égek, de ez megnyugtatja a testem! A Chi-met stabilizálni kell!"- 5 perc vagy kevesebb 

A készégkönyvek sikere valóban nagyon kicsi (30%). A szükséges könyv száma, az előző mester számától függ. M1-ről M2-re csak egy könyvre lesz szükséged, viszont M2-ről M3-ra már 2. Öszseszámolva 55 sikeres könyv kell ahoz, hogy nagy mesterré váltson.

Mesterről nagy mesterre, pedig 10 sikeres lélekkő kell, hogy átváltson Perfekt Mesterre.

Mi dobja a készségkönyvet?
A készség könyveket általában metinekből lehet szerezni a szintednek megfelelően, ezen kívül lehet még ládákból is (bármilyen láda), és eventek alkalmával, event tárgyakból is, ha az meg van adva.

További mester a Nagymester után:

Ahhoz hogy a nagymester képességet fejleszteni tudhasd, szükséged lesz egy Lélekkőre.

A fejlesztés itt már nem tapasztalat pontba, hanem rangpontba kerül. G1-ről G2-re 1.000 rangpont, és a képesség növekedésével, mindig 500-al több.

Ezek miatt is ugyanúgy megy lefelé a rangod negatívba, ezért ha lehetséges, próbáld mindig pótolni az elvesztett rangokat.

Tárgyak amik segíthetnek a rang növeléséhez:


A Perfekt mester eléréséhez szükséges a G10-es szint, utána a következő lélekkővel átvált P-re ha sikeres. Ezek után P-ről nem lehet tovább fejleszteni a képességet. Ugyanúgy mint a könyveknél csak egyet lehet elolvasni naponta, és a sikerarány 30%.Viszont van olyan hogy: Ördögűző tekercs, amivel egy nap akár több könyvet is elolvashatsz de a sikerarány ugyanúgy 30%!

 
 

 Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat

Itt elérhettek engem.

gosztonyibarnabas@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 247388
Hónap: 4903
Nap: 164