Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


M2M Átváltozás

 

Átváltoztató gömb

 

A Metin2Wiki - A Metin2 magyar wikipedia wikiből

A játékban az átváltozás lehetővé teszi, hogy bizonyos szörnyekké átváltozz, ami relatív sebzés növekedést eredményez. Átváltozva a védelmed esik valamennyit, és a támadósebességed majd a gömb határozza meg, amit használsz. Ez egy hasznos képesség boss ölésre, de nem kifejezetten ajánlott átváltozva a tank szerepét betölteni a csökkent védelem miatt. Átváltozva nem használhatod az általános képességeidet! Átváltozva megközelítőleg 10 percig lehetsz, kivétel P szinten. (erről lentebb írok) Az általános támadóerőd, támadósebességed és életed befolyásolják majd a hatékonyságod átváltozva. Átható találat, kritikus találat, mérgezés, ájulás stb... szintén működnek átváltozva. 

Átváltoztató gömbök:  

Ezek a gömbök elengedhetetlen kellékek, ugyanis ezek segítségével változol át egy adott szörnnyé. Ezek rózsaszínes gömböcskék, amiket jobb klikkel tudsz használni. Ezek meglehetősen ritkán esnek, és csak azzá a szörnnyé tudsz átváltozni, ami a gömböt dobja. Csak és kizárólag közelharcos szörnyekké lehet átváltozni! (egyértelműen ki vannak zárva a táv harcos szörnyek és a mágia alapú szörnyek) A gömbökkel való kereskedés lehetséges, tehát nem csak az tudja használni, aki kiütötte a gömböt. (egyeseknek lehet nem egyértelmű) A gömbök más és más támadó, illetve mozgási sebességet adnak!

 Gömb   Támadási sebesség   Mozgási sebesség   Hatékonyság * 
Vadkutya 3 3 1
Farkas 4 4 1
Alfa farkas 4 4 1
Vaddisznó 1 1 1
Kékfarkas 4 4 1
Szürkefarkas 4 4 1
Medve 1 2 4
Feketemedve 1 2 4
Tigris 1 2 1
 Gyenge majomkatona  1 1 1
Fekete szél katona 2 3 4
 Fekete szél mániákus  2 3 4
Kegyetlen kegyenc 5 5 5
 Vad gyalogsági katona  3 3 4
Büszke ork 1 1 3
Sötét fanatikus 4 3 5
Bébi pók 5 5 5
Mérges pók 5 5 5

A táblázatban szereplő adatok By Diavolo (Metin2 hivatalos fórum)

* Hatékonyság területe, nagyobb érték nagyobb területi sebzést jelöl. A táblázatban szereplő értékek egymással arányosak, minél magasabb egy szám annál jobb az átváltozott lény tulajdonsága az adott oszlopban. (admin megjegyzés: így később ha lesznek tapasztalatok erősebb gömbökről, akkor be lehet őket illeszteni alulra, új sorba és kaphatnak majd 5 fölötti értékeket is...)

ezeken kívül még létezik jó néhány fajta gömb, köztük ogre harcos, és állítólag ezer harcos is. Sajnos ezekről semmi információt nem tudtam szerezni. 

Átváltozás, mint képesség 

Átváltozni a képesség fejlesztése nélkül is lehet, de a képesség fejlesztésével támadóerőt is kapunk. A képességet "átváltozás könyve"-vel lehet fejleszteni. Ezek a könyvek alternatív dropnak számítanak, az-az bármelyik szörny eldobhatja. Szint korlátozás nincs a könyvek eséséhez (mint például a lila ital különböző típusaihoz) Az átváltozásnak is 4 szintje van. A fejlesztés így néz ki:

kezdő: 15-ös szint kell, és 20 db sikeres átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 75%) 

haladó: 25-ös szint kell, és 10 db haladó átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 50%) 

mester: 35-ös szint kell, és 10 db profi átváltoztatás könyve kell a szint lépéshez (sikerességi ráta megközelítőleg 10%) 

tökéletes: itt az átváltozva töltött idő 35 percre ugrik!! 

néhány tipp: 

-ez a képesség leginkább magas támadó erő mellett hasznos, így előnyt élveznek a nindzsák az íjak sebzése miatt és a harcosok a kétkezes fegyverek miatt. 

-ha meghalsz, az átváltozás véget ér (természetesen a gömb ebben az esetben sem marad meg). 

-érdemes egy magas szintre fejlesztett 30-as fegyvert használni, magas átlag kárral, mivel az átlag kár befolyásolja a támadó értéket. 

-légy nagyon körültekintő átváltozás előtt, és nézd át újra mi van rajtad, mivel átváltozva nem cserélhetsz felszerelést! 

-párbajban nem túl hasznos, mivel "kiütéskor" (amikor lehasalsz a pofon erejétől :) ), sok idő feltápászkodni átváltozva és te magad nem tudod elütni az ellent. 

-átváltozva használj italokat és grillezett halakat! Ha lassú gömböt használsz, azt italokkal ki tudod egyensúlyozni, és a védelem esését is van mód kiküszöbölni. 

-testi harcosoknál és kard suráknál van egy bizonyos kis hiba a játékban! Miután lejár az aura/elv. penge, a sebzés többet zuhan, mint amennyit kellene neki. 

Az alábbi szörnyektől kaphatunk átváltoztató gömböt:

Név Szint
↓ Map1 ↓
Vadkutya 1
Éhes vadkutya 1
Farkas 3
Éhes farkas 3
Éhes alfa farkas 4
Kékfarkas 6
Éhes kékfarkas 6
Vaddisznó 7
Éhes vaddisznó 7
Alfa kékfarkas 9
Éhes alfa kékfarkas 9
Medve 12
Éhes medve 12
Szürkefarkas 13
Éhes szürkefarkas 13
Tigris 18
Éhes tigris 18
Feketemedve 19
Éhes feketemedve 19
Barnamedve 21
↓ Hasun Dong ↓
Gyenge majomkatona 22
Név Szint
↓ Map2 ↓
Gonosz fekete vihar katona 26
Fekete szél katona 26
Fekete szél mániákus 27
Vad gyalogsági katona 29
Erős vad gyalogos 29
Kegyetlen kegyenc 32
Erős kegyetlen kegyenc 32
↓ Seungryong völgy ↓
Büszke ork 34
Bátor nagy ork 34
Sötét fanatikus 35
Magas fanatikus 35
↓ Jungsun Dong ↓
Majomkatona 35
↓ Yongbi sivatag ↓
Bébi pók 43
Gonosz bébi mérges pók 43
Gon. halálos mérges pók 45
Mérges pók 45
Bestia skorpióember 60
Név Szint
↓ Sangsun-Dong ↓
Gonosz majomkatona 45
Erős majomkatona 45
↓ Hwang templom ↓
Brutális fanatikus 52
Büszke sötét fanatikus 52
Brutális arahan** 53
↓ SD 2 ↓
Kicsi mérges pók SD2 60
↓ Sohan hegy ↓
Fagyos jégember** 65
Jéggólem** 66
↓ Lungsam ↓
Szellem tuskó*** 67
↓ Óriások földje ↓
Ogre harcos 68
Baltás harcos 73
Ezerharcos 77
↓ Lélekbarlang ↓
Alvilági yeti 84
 
 

 Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat

Itt elérhettek engem.

gosztonyibarnabas@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 305464
Hónap: 2540
Nap: 113