Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


M2M lovak

 

Alapvető információk

Ló hívás

 


Ló szelidítés

kézikönyve

 

A ló hívás képességgel hívhatod elő a lovadat. A ló szelídítés könyveket addig lehet elolvasni, amíg sikeres nem lesz.

Ha sikerül 1 napot kell várni a következő elolvasásáig.Ha növeled a ló hívás képességedet, nagyobb eséllyel fog előjönni a lovad.

Szint 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Esély 10% 15% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100%

 

Etetés

A lovat időről-időre etetni kell, mert különben meghal. Az etetés gyakorisága attól függ, hogy hányas szintű a lovad. Mimnél kisebb a ló szintje, annál gyakrabban kell megetetned. A lovat túl lehet etetni, a 100%-os állapot felett is ugyanannyival hosszabbítja meg az etetés a ló életét. Mindenfajta lónak különböző ételt kell adni.

Kép Étel neve A ló típusa
Image:hay.jpg Széna Kezdő ló
Image:carrot.jpg Répa Csata ló
Image:red_ginseng.jpg Vörös Ginzeng Katonai ló

A ló újjáélesztése

A ló akkor hal meg, ha nem etettük rendesen. Ha meghal, különleges növényekkel újra éleszthetjük a Lovászinasnál. Ezek a növények a különböző szintű Majom kazamatában eshetnek. A ló újjáélesztéséhez csak egy növény kell. Attól függően, hogy milyen lovad van, különböző gyógynövény szükséges: Kép A növény fajtája Ló típusa Ahol található.

Kép A növény fajtája Ló típusa Ahol található
Image:Herb_of_the_light_apes.jpg Könnyű majom növény Normál ló Szikla majom Hasun Dongban
Image:Herb_of_the_normal_apes.jpg Közönséges majom növény Csata ló Gyalogló majom Jungsun Dongban
Image:Herb_of_the_heavy_apes.jpg Nehéz majom növény Katonai ló Majom úr Sangsun Dongban

 

Billentyű kombinációk

Ha a lovad elő van hívva, a következő billentyűkombinációkat tudod használni (Ne ülj a lovon)

 • [Ctrl]+ B -> Ló elküldése
 • [Ctrl]+ F -> Ló etetése
 • [Ctrl]+ G -> Fel-leszállás a lóra/ról
 • [Ctrl]+ J -> Csak Leszállás a lóról

 

A lovak fajtái és jellemzői

A jellemzőket tekintve négy különböző fajta ló van

Pony

Image:riding map.jpg
Lovagló jegy

Ha valaki 25ös szint alatt lovagolni szeretne, szüksége van egy lovaglójegyre. A lovaglójegyet küldetésekből, vagy más emberek boltjából tudod beszerezni. A lovaglójeggyel 10 percig lovagolhatsz, de egy lovagló jegyet egy órában csak egyszer használhatsz. Ha leszállsz a lóról, az visszakerül az istállós fiúhoz.

Kezdő ló

Kezdő ló céh nélkül

Kezdő ló céhhel
 
Céhvezető kezdő lova

A kezdő ló egy egyszerű ló, akivel nem lehet harcolni, és nincsenek speciális támadásai sem. Természetesen ezt a lovat is etetned kell (Szénával). A képernyő bal felső sarkán látsz egy szimbólumot, amely mutatja, hogy a ló éhes-e, vagy sem. Ha az ikon zöld, akkor még nem kell megetetned, ha narancssárga, akkor már érdemes, de ha piros, akkor muszáj, mert különben meghal. Ha az ikon szürke, akkor a lovad fáradt. Ilyenkor vissza kell küldened az istállós fiúhoz.

 

 

Csata ló

Csata ló céh nékül
Csata ló céhhel
Céh vezető csata lova


A csata ló egy erősebb ló, akivel tudsz harcolni, de nincsenek speciális támadásai. Természetesen ezt a lovat is etetned kell (Répával). A képernyő bal felső sarkán látsz egy szimbólumot, amely mutatja, hogy a ló éhes-e, vagy sem. Ha az ikon zöld, akkor még nem kell megetetned, ha narancssárga, akkor már érdemes, de ha piros, akkor muszáj, mert különben meghal. Ha az ikon szürke, akkor a lovad fáradt. Ilyenkor vissza kell küldened az istállós fiúhoz.

Katonai ló

Katonai ló céh nélkül
Katonai ló céhhel
Céh vezető katonai lova

A katonai ló egy profi ló, akivel tudsz harcolni, és vannak speciális támadásai. Természetesen ezt a lovat is etetned kell (Vörös Ginzenggel). A képernyő bal felső sarkán látsz egy szimbólumot, amely mutatja, hogy a ló éhes-e, vagy sem. Ha az ikon zöld, akkor még nem kell megetetned, ha narancssárga, akkor már érdemes, de ha piros, akkor muszáj, mert különben meghal. Ha az ikon szürke, akkor a lovad fáradt. Ilyenkor vissza kell küldened az istállós fiúhoz.

A következő képességet a "Lovaglás könyve"-k elolvasásával lehet megtanulni: (A lovaglás könyveket addig lehet elolvasni, amíg sikeres nem lesz. Ha sikerül 1 napot kell várni a következő elolvasásáig.)

 • Harc lóhátról (50es szinttől): Lovagolj a lovon, és támadd az ellenséget.
 • Lódübörgés (52es szinttől): Minden ellenséget összezúz a közelben.
 • Erő hullám (55ös szinttől): Minden ellenséget megtámad a lóról.
 • Nyíleső: Lőjj sok nyilat az ellenségre (Csak Ninjáknak lvl 50es szinttől)

Lóküldetések

Egy lónak fejleszteni kell a képességeit, és annak tulajdonságait, amiket a Lóküldetéseken keresztül tudsz.Ha fel akarsz venni egy lóküldetést, menj az Istállós fiúhoz.

Ahhoz, hogy elkezd a küldetést, szükséged lesz egy lómedálra, amit a küldetés végén elveszítesz. (Csak akkor, hogyha sikerül a küldetés. Az első, a 11-es, a 21es küldetésnél akkor is elveszted a medált, ha a küldetés sikertelen)

Kezdő ló

Szükséges: Min. 25 szint
Lómedál
100.000 Yang
Jutalom: Image:horseimage.jpg Lókép

 

Ha elérted a 25-ös szintet, akkor a Könnyű majom kazamatában / vagy a Normál majom kazamatában kereshetsz lómedált. (Minden majom dob lómedált)

Ha van már egy lómedálod, akkor elmehetsz az Istállós fiúhoz felvenni a küldetést. Ha a küldetést elvállaltad, 30 perced lesz arra, hogy megölj 20 Vad íjászt (Ott találhatóak, ahol a Kegyetlen generálisok is). Mielőtt belekezdesz a küldetésbe, ajánlott, hogy megnézd a saját nemzeted térképén hol találhatóak a leggyakrabban Vad íjászok. A feladat sokkal egyszerűbb, hogyha valaki segít neked. Ilyenkor te legyél a csoportvezető, és csak a Vad íjászokat öld meg, a társadat pedig kérd meg, hogy a csoport többi mobjára összpontosítson. Ha a Vad íjászokat a társad öli meg, azt nem számolja a küldetés!

A küldetés elvégzéséhez más út is van: Mielőtt elkezditek a küldetést, keressetek egy Féltékenység Metint, ugyanis a féltékenység Metinjéből sok íjász jön elő. Ha a metin kőből nem jön elég, vagy nem találtak elég vad íjászt a pályán, akkor váltsatok CH-t, vagy tisztítsátok meg a terepet, és várjatok amíg íjász nem respawnol. (Respawn: Újjáéledés. Ha megölsz valamilyen MOBot, akkor újjá fog éledni egy újabb MOB. De csak akkor, hogyha a csoportban lévő összes MOBot megölted)

Ha a küldetés sikerrel zárult le, térj vissza az Istállós fiúhoz és jelentsd neki. Ezután az Istállós fiú elkezdi készíteni a Ló képedet. A Ló kép elkészítésére 12-14 órát kell várnod, de természetesen nem muszáj játékban lenned amíg elkészül. Ha a lókép kész, fizetned kell érte 100.000 Yangot, és megkapod. Használd a lóképet, hogy előhívd a lovadat, és ha sikeresen előjön, nyomj CTRL + H-t, hogy felszállj rá. (A ló hívás sikerességére 10% esély van)

FIGYELEM!

CSAK AKKOR TUDOD ELŐHÍVNI A LOVADAT, HOGYHA A KÜLDETÉSEN KERESZTÜL KAPTAD MEG A LÓKÉPET. HA EZT MÁS JÁTÉKOSNÁL VÁSÁRLOD MEG, A LOVADAT NEM FOGOD TUDNI ELŐHÍVNI!

Csata ló

Szükséges Min. 35 szint
10es Lószint
Lómedál
500.000 Yang
Jutalom Image:Weapon_horse_book.jpg Felfegyverzett ló könyv

Ölj le 100 Skorpió íjászt, vagy 100 Kígyó íjászt 30 perc alatt. Az SD2-ben lévő íjászokat nem számolja a küldetés.

Ezt a küldetést egyedül nagyon nehéz megcsinálni (ugyanis 18 másodperc alatt kéne találnod egyet, és megölnöd, hogy sikerüljön a küldetés), ezért jó, ha van pár barátod, akik tudnak neked segíteni. A küldetés előtt legyetek csoportban úgy, hogy te legyél a csoportvezető, így azokat az íjászokat is számolni fogja, amiket a csapattársaid öltek le. Ha nem vagy a sivatagban amíg a csapattársaid ölik az íjászokat, a küldetés nem fogja számolni a megölt íjászok számát. Célszerű a küldetés előtt megtisztítani a terepet úgy, hogy minden olyan szörnyet ami nem íjász öljetek meg, amíg íjász nem respawnol.

Ha a küldetés kész, menj az Istállós fiúhoz. Majd utána 1 napot kell várnod, (12-14 óra) amíg az Istállós fiú át nem adja a Fegyver Lókönyvet 500.000 Yang ellenében. A könyvet pont ugyanúgy kell használni, mint a Lóképet.

Ilyenkor a lovad harci ló lesz, amivel már ütni is tudsz.

Katonai ló:

Szükséges: Min. 50 szi
Ló szint 20
Ló medál
1.000.000 Yang
Jutalom: Image:Military_horse_book.jpg Katonai ló könyv

Ölj meg 300 Démon íjász a Démon toronyban (DT) 30 perc alatt. A küldetés menete kb. olyan mint a 11es lovas küldetésnél. (Legyél csoportvezető, előölés, stb.) Érdemes megvárni a lvl. 60at, mert akkor már Map1-ről is a DT elé teleportálódhatsz. Ha van házastársad, egyszerűen legyen a DT előtt, te meg oda teleportálhatsz.

Ha kész van a küldetés, menj vissza az Istállós fiúhoz, aki 1 napon belül (12-14 óra) odaadja a Katonai ló könyvet 1.000.000 Yang ellenében.

Most már aktiválhatod a lovad harc-képességeit, amit Lovaglókönyvvel tudsz megtenni.

A küldetések között

Ahhoz, hogy a lovunkat magasabb szintre emeljük, küldetéseket kell teljesítenünk. Minden küldetéshez kell egy lómedál, amit a küldetés végén az istállós fiú elvesz. (Csak akkor, hogy ha sikerül a küldi). Ha a küldetést elbukod, újra próbálkozhatsz. Ha sikerül, akkor a következő küldetés felvételéig 1 napot kell várnod. Ezeknél a küldetéseknél (2-10, 12-20) nincs időkorlát.

(Ha a lovad a következő szintre lépett, a kitartása és az alkata 100%ra növekszik.)

Kezdő lő

Kezdő lő A kezdő lovas küldetéseknél Map1-n és Map2-n kell barangolni a megjelölt pontokat. Ha leszállsz a lóról, (Megöl egy "agresszív" szörny) a küldetés félbeszakad.

 • Lvl 2-6 Map 1
 • Lvl 7-10 Semleges területek (Tűzföld, Yongbi-sivatag, Sohan-hegy, Seungryung-völgy stb.)

Csata ló

A csata lovas küldetések. Szörnyek megöléséből állnak.

 • Lvl 12: 5 Bo megölése
 • Lvl 13: 5 Chuong megölése
 • Lvl 14: 10 Büszke ork generális megölése
 • Lvl 15: 10 Fekete ork megölése
 • Lvl 16: 10 Sötét kínzó megölése
 • Lvl 17: 10 Ollós mérges pók megölése
 • Lvl 18: 20 Sivatagi bandita megölése
 • Lvl 19: 10 Jéggólem megölése
 • Lvl 20: 20 Harci tigris megölése

Katonai ló

A ló szintjének növelése a ló képességek segítségével lenne növelhető, ám GF-es szervereken ez bugos. A három ló képesség M1-re, G1-re, és P-re történő növelésével lépne 1-1 szintet a ló (három képesség, három szint). A hiba miatt csak M1-ig lehet fejleszteni a képességeket, és a ló szintje 21-es marad. Tehát nem küldetésekkel kell fejleszteni 21-es szint után a lovat!

 

Meglovagolható állatok

A 2010 május. 27es frissítés bekerülésével új, meglovagolható állatok kerültek be, amik a Lélekbarlangban eshetnek, pecsét formájában. Egy pecsét 5 állatot tartalmazhat, és egy állaton 5 percig lehet lovagolni. A lélekbarlangban bármelyik szörny dobhatja.

 

Név Védelem Támadóérték Minimum szint
Vaddisznó +116 +120 75-
Farkas +141 +120 80-
Tigris +166 +120 85-
Oroszlán +41 +320 85-


Lásd részletesebben ittmeglovagolható állatok.

 

 

 
 

 Facebook

Elérhetőség

Kapcsolat

Itt elérhettek engem.

gosztonyibarnabas@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Január / 2022 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 318953
Hónap: 1926
Nap: 67